kawan baru la

come!!! follow me

Thursday, March 31, 2011

Adakah Cita-cita anda tercapai..??

Ape cita-cita awak..???

Ape jawapan awak mase tu...??

Kalau aku dulu mase sekolah rendah mesti aku jawab dengan bangganya nak jadi doctor...

mesti korang pon same kan..??

Aku pon tak tau nape aku jawab doctor, padahal aku sdiri mabuk darah ni kan nak jadi doctor.. mugkin mase tu...

cita-cita tu paling femes kot..


Bile masuknya alam remaja,

menuju ke sekolah menengah...

Pabila ditanya cita-cita..

aikkk berubah sudah... ??

nak jadi pilot la pulak...

wah tinggi angan-angan tu...

setinggi kedudukan seorang pilot yang berada di awangan..



Tapi bile dah dapat result...


cam ni ke nak jadi pilot..??


kompem kene reject...


nak jadi reserve person pon jangan harap la... huhuhu...


korang penah jadi cam ni tak..??


mesti penah kan...??


aku rase korang lagi terok..


pat puluh lima kali tukar cita-cita..hahaha



Last sekali pabile korang dah masok u @ kolej,


ape cita-cita mase tuhh..??


skali lagi cita-cita aku berubah...


nak jadi ape pulak kali ni..??


Accountant kah..??


Ahli muzik kah..??


bussiness women kah...??


Bukan... Programmer la... wow..


boleh ker..??


tapi kali ni aku tekad kene gak capai...


sampai bile nak ubah-ubah...


aku dah tak nak jadi angan-angan mat jenin je...


aku rase ini lah yang paling terbaik...


Alhamdulillah.. Akhirnya..


Tanggal 1 july 2008. aku mula dengan career aku sebagai Programmer..


bermula dengan budak hingusan sampai la aku sudah bertapak selama 2 tahun 8 bulan... hurmmm..


Bukan setakat programming aku boleh buat..


aku belajar dan belajar lagi...


untuk tingkatkan ilmu dalam bidang IT ni... cewahhh


Tapi korang mesti pelik kan..???


Blog aku ni tak de la kreatif sangat kan..


sume copy paste jer..


aku ni malas la nak godek-godek..


dah letih mata ni dari pagi sampai balik dok ngadap pc jew...


mau jem kepala otak ni...


Oleh sebab itu.. pada sape-sape yang sudi buat header aku jadi cantik,comel dan cute..


aku terima jew... jeles tengok cik yuyu dah ade header comey tu..T_T

4 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahaha.. sila lahh pau kak ezan! heheheheh ^^ jangan jeles la sayang!

umie said...

kak ezan sila la buat untuk saya sekali yer..:-p

sha said...

adakah entri ini jugak copy and paste? ahaks~ gurau jer..

nice entri..

umie said...

sha...a'ah...copy paste gak..tapi gambar jew tau...:-p