kawan baru la

come!!! follow me

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !


Ade je segmen dari brade ni...Buat aku geram je nak join,xleh nak tahan-tahan..

Sape nak join sila-silalah click 'Muka Ben Ashaari'..tempat lain xlek k...:-p



Karakter karton yang aku paling minat adalah : LUFFY

ape ke jadah pilih laki lak ni...ko kan pempoun...

suka hati aku la...tak de syarat pon suh pilih karakter mengikut jantina... :-p

Kalau korang penah layan cerita one piece korang tahu la sape LUFFY ni, dulu penah gak main kat ntv7 sekarang dah tak de la....

Luffy ni adalah seorang lanun yang cita-cita die nak jadi ketua lanun,pas tu nak cari harta karun yang terbesar la kira...dalam perjalanan tu biasa la banyak halangan yang menimpa.

Yang paling aku suka pasal si Luffy sampai touching sangat die ni seorang yang jaga kawan-kawan die..Die akan tuntut bela kalau kawan die dalam kesusahan walaupon die yang tanggung siksa dan walaupon terpaksa kasi harta benda asalkan kawan-kawan die OK....terharunya....sweet sangat..huhuhu

Luffy ni suka sangat senyummm...cam aku...manisnya...tak caye ce tengok gambar diatas...senyum sampai ke telinga....korang leh wat..??



Karektor yang paling aku tak minat dan kalau boleh tak nak tengok : Sinchan



Mula-mula nak mintak maap ye sape yang minat sinchan...sebab aku tak minat la beb..Lucah banyak sangat....Cam ne la leh lulus kat m'sia ni.....biase kalau tengok ngan adik-adik...aku lak yang malu....Ape ni sinchan cubalah belajar beradab cket....


Kenape la selalu tujuk bont** kat umum ni...tak malu ker...awak tu kecik lagi...jangan la selalu ushar tet** pempuan cun..tak baek tau...Jangan ajar budak kat m'sia cam ni k...





Jika aku jadi superhero aku nak jadi 'LUFFY' lah sape lagi...Badan bergetah...tangan panjang...Aku tak leh bayangkan bila aku akan sebut..."GOMU GOMU NO...BAZOOKA"...mesti cun giler...hahaha


BOOM KEBABOOM...Tamatlah riwayat kamu....hahahah

24 comments:

aii ros warna-warni said...

Seronokan bila ingat balik kartun2 yang selalu kita tengok... =)

umie said...

tau xpe...kalu leh sume katon nak tengok...

Along Usop said...

huyaa!! .. budak getah best!!! =)


ade karekter name Usopp dalam tuh.. heheh.. trase jap.. =p

Sal Saari said...

tinggalkan jejak disini

solo molo said...

shin chan best le...
selalu tengok...



http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

mcm ni lah said...

yeahh abang nak komen dan follow,. ketiga2 kartun tu abang minat dek,.

i am DiDa said...

kunjungan balas sambil mengintai c luffy the monkey! (",)v

Raihanah Hanis said...

singgah & Follow blog u ..follow me back k :)

Dalila said...

Saye pon xske sin cHan ;(

TYNTHA LANA said...

Lana tingglkan butterfly lana kt sini, ti tingglkn jejk umairh kt page lana plak boleh? :)

::Mastura:Zakaria:: said...

singgah sini..memang x sue jgk sin chan x senonoh tu...hahah

::Mastura:Zakaria:: said...
This comment has been removed by the author.
saveq volcom said...

tak pena tenguk kartun lutfy tuh,..nnti search kat onemanga..heehhe..
follow aready k...please follow back..

Lulu caldina said...

eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

yuszma yaacob said...

singgah & Follow blog u ..follow me back k :)

umie said...

AlongUsop:wua,ade gak peminat one piese kat sini...

umie said...

Sal saari: boleh saje..:-)

umie said...

Solo: ye ke,die seksi sangat la u....malu i..:-p

umie said...

mcm ni lah : yezza...tapi sy yak minat sinchan..:-(

umie said...
This comment has been removed by the author.
umie said...

i am dida : yahoo
Raihanah : ok,i follow u..
Dalila : yes,ade gak geng..

umie said...

tyntha: ok lana...
mastura : ade lagi geng..yahoo

umie said...

saveq : owkey..
lulu : tau xpe :-)

umie said...

yuszma : owrait,saya singgah & follow u balik..