kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH


ben ashaari buat segmen baru pasal kasih ayah...die suh cite pahit manis bersama ayah..


meh sini nak cite ckit,cikit je tau...cukup syarat sudah lew...


aku panggil die abah yang bernama saat bin dahlan.seorang anggota polis dan masih bertugas demi menyara 6 anak-anak beliau...

kalau nak dicerita terlampau bayak kenangan manis bersamanya...abah aku ni pemalu orangnya,kiteorang suka sangat menyakat beliau.sebab keluarga kiteorang hidup dalam penuh ceria kata orang la...


abah aku ni pemalu tapi dalam mase yang seorang yang tegas walaupon anak-anak beliau ramai perempuan..die akan minitik beratkan soal agama dan pendidikan...sape-sape yang malas nak solat mesti kene siasat sebab kiteorang dulu selalu solat berjemaah...polis la katakan..


lagi-lagilah bab pelajaran,tak de sape-sape yang boleh bantah kalau die suh pegi sekolah ke,tuisyen ke...sape bantah mesti kene kurung lam toilet..huhuhu..kelakar la plak bile d pk-pk balik...tu la degil sangat...


mase kecik-kecik aku suka sangat basuh kete ngan abah.rapatkan silaturrahim..padahal nak main air..buat buih sana sini...abah juga seorang yang sangat sabar,tak penah la aku tengok sampai sekarang die nk tengking anak-anak die...sebab tu aku sayang abah..he was the best father ever & ever in the world..


cukup tak...cukup la tu...karang korang cakap aku tayang abah aku lak...


-CARA-CARA -


~ bagi aku la nak didik anak-anak sekarang ni dengan merapatkan hubungan,biar anak kite anggap kite ni sebagai kawan,leh share masalah,leh share hobi.jangan sekali-kali abaikan dieorang walau banyak manapon tanggungjawab anda.anak tu satu amanah tau... ~



* bile d baca balik kelakar la plak karangan aku ni...tunggang langgang,kalau ambik spm mesti fail...xyah spm la upsr je la...mesti fail gak...adik aku yang umo 12 taun lagi besh karang karangan...korang jagan fening yer...bace je la...buat tak tau je...huahua


22 comments:

Fuuyooh said...

salam .. pak aji datang tawaf cni .. hehe

lagu khas untuk ayah :

http://www.youtube.com/watch?v=H8a43fgs26I

wanie misa amane said...

salam, saya dah baca entry awak, dari segmen abg ben ^__^

fashah84 said...

salam...

ayah segalanya buat kita...tiada duanyer..

MyMye MyMya said...

Singgah baca entri awk ...:D

Dekcik said...

singgah lah blog dekcik..
bce ngah penuh hayati..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

NiSha said...

sama la kita pun slalu kne kurung dalm toilet.. tp bukan bah yg kurung.. tp mak..

dr segmen abg ben..
singgah, follow and suport blog Umie..

http://heandsheloves.blogspot.com/

mas saari said...

singgah baca entri tentang ayah!
begitulah pengorbanan seorang ayah..

Hazrina Erin said...

ayah adalah yg terbaik!^^

mari2 singgah^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

FARISZ@AZ.Com said...

Follow your blog.

JOm Joint.Blog akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page
Peraduan

FARISZ@AZ.Com FanPage







.

Cik Cempaka said...

Haiiiiiii...

sronok bace citer awk ^^

fRaMe+LenSeS said...

tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
Salam singgah salam ziarah dari nadh..
kita jadi anak soleh solehah untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

Nadh datang melawat ni.. ;)
kisah anak Ayah Budak Nakal

umie said...

fuuyoh : dah tengok...best..tq

umie said...

wanie misa : time acih..:)

umie said...

fasha84 : w'salam..tau xpe...:)

umie said...

my mye : singgah la selalu..tak marah pon..:)

umie said...

dekcik: i follow..:-)

umie said...

nisha : ye ke...kita serupa...:-)
i follow yer..

umie said...

mas saari : jap ye..nak singgah dah ni...follow skali ye..

umie said...

hazrina : tak ternilai...nati sy singgah

umie said...

FARISZ : yeah ade peraduan...:)

umie said...

cik cempaka : kalau seronok singgah la selalu k..:)

umie said...

nadh :time kasih sudi melawat gak..:)