kawan baru la

come!!! follow me

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Nak cite apa yer..??Mase sekolah rendah ke sekolah menengah eak..??
Banyak sangat ni...Hurmmm sekolah rendah la...

Aku dulu sekolah kat sekolah kebangsaan mekasar,dulu-dulu nakal sangat walaupon perempuan..hahaha.Boleh dikatakan group kiteorang la paling nakal...
nak tau ape kiteorang dah buat..Jom dengar ceritaku....

Kiteorang dulu berlima,salah seorang dari kami tu penolong pengawas..tapi same gak kepala nakal...hahaha..seronok sangat..ni first time aku cite kat orang ni...harap-harap tak de orang yang makan hati..huhuhu

Kiteorang ni rapat ngan cikgu-cikgu kesemua subject la kiranya,tapi dengar kehadiran seorang budak kiteorang jadi jeles.Cikgu-cikgu pon dah kurang layan kiteorang.Sikit-sikit budak tu...sikit-sikit budak tu...Ape lagi buat dajal la..hahaha.Budak tu bijak,pandai,cantik..sebab tu jadi pujaan hati cikgu-cikgu...

Time xzam semua jawab soalan...cam biase..jawab dengan konfidentnyer..tapi lepas je xzam semua dah tumbuh tanduk kat kepala..kiteorang selongkar bilik guru..2orang jage line..tengok cikgu datang tak..lagi 3 orang cari balik paper tadi..kiteorang padam jawapan yang salah pas tu tiru jawapan budak yang pndai tadi..hahaha..jahat tak kiteorang...bukan jahat tapi nakal..Kiteorang buat bukan sekali jew tapi dua tiga kali gak la...pernah gak hampir-hampir terkantoi tapi kiteorang cover balik cakap saje tunggu kat lam bilik ni nak jumap cikgu la..nak tnye soalan yang tak paham la....bijak tak..???..bijak tak..??

Korang dapat bayangkan tak bile result kuar....mestilah result bagus-bagus semua.kembang kempis lubang hidung sowang-sowang kene puji....Sampai sekarang cikgu tu tak tau..Tapi kiteorang dah mintak maap...mau tak minta maap,dah buat silap kaw-kaw punya...tak nak aku jadi anak murid yang durhaka...huhuhu

Tapi dah naik sekolah menegah dah tak berani buat lagi...semua dah jadi baik....sorang dah ke india,sorang kat ukm,sorang kat uitm,sorang dah jd nurse...dan sorang lagi..???AKU la..hahaha



20 comments:

hadifar-fyda said...

hehehe...citer zaman sek0lah rendah kiter sama la...hahaha...bkn jahat kan....tp NAKAL je...tp skng da jd bdk baik...kan..kan...

peep said...

baiknye akak ni ehh.. haha

umie said...

fyda: yup,dah tak leh nak nakal-nakal lagi...
peep:huhuhu baik sangt.

IdaNurFieyda said...

time skolah rndh pun dah pndai nakal2 ye?hehehe..

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...

dari blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

:)

kAmi dAn mEreKa said...

amboi akak,
kecik2 da banyak idea bernas ea, haha :)

Rahmad said...

singgah membaca..

klu free singgah..
http://ceriterahmad.blogspot.com/

nurul nadia nasir said...

salam singgah dari blog BA!

fad ali said...

dtg dr belog bang beng!

sy no 28..

hihi..meh bace yang sy lak..polow if minat oke?

miss nadya said...

amboi...nakai kemain...cam nad gak..nad dulu pengawas sampai jadi mawas..jom baca entry nad..:))
BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

nak ajak join nad punyer giveaway..:))
MISS NADYA BUAT GIVEAWAY KALI PERTAMA

NiSha said...

giler berani la..
huhuhuhu

umie said...

IdaNur:hahaha,tau xpe...sekarang dah tobat..

umie said...

Alya:saya vote...

umie said...

FARAH:ok,nati sy g terjah..

umie said...

kamidan meraka:hahaha,besar2 dah xde idea

umie said...

Rahman:sy free sekarang,sy singgah yer..:-)

umie said...

nurul:time kasih..:-)

umie said...

fad ali: ok nati sy g terjah..tunggu..

umie said...

Miss Nadya:yeay ade giveaway..:-)