kawan baru la

come!!! follow me

Friday, April 8, 2011

Semanis kurma...


Semalamkan hari khamis,memang aku selalu tunggu-tunggu kat depan tv...nk tengok citer ni...

kat tv9..:Semanis Kurma oleh ustazah siti nor bahyah...semalam tetamu jemputan adalah sahora + puan suzana (kauncelor perkahwinan)

tajuk yang dieorang bincangkan adalah : rajuk jiwa menanti permata mengupaskan tentang pasangan yang sudah lama berumah tangga tapi masih belum dikurniakan cahaya mata..

best sangat nak dengar coz nk dengar tip2 dari beliau..

sedey pon ade coz mendengar pasangan lain yang dah kawin belas-belas taun pon masih belum dikurniakan cahaya mata...

macam mana dieorang bersabar...

aku yang belum setahun kawin pon dah tak tahan dengar pertanyaan orang


"dah ade isi ke..??"

"merancanga ker..??

"tak usaha ker..??

"jage badan ker..??


nak je aku jawab kepala ot** kau...tapi aku still bersabar..


"lum ade rezeki nak buat cam ne.."


dah banyak usaha aku try tapi still kosong lagi perot ni...


betul kata ustazah ini adalah dugaan je..

Allah nak dengar doa-doa kita...

ustazah ade kasi doa2 ni untuk diamalkan...



1)Doa 1

Ali-Imran,ayat 26 & 27

2) Doa 2 & 3 (Doa nabi zakaria)


Al anbiya ayat 89


Al-Imran ayat 38..


insyaallah,kalau ade rezeki..ade la tu..tapi jangan putus asa,putus usaha dan putus doa..

Banyakkan la bersabar..

T_T

9 comments:

awEEN said...

bestnye...dah ade soulmate...sabar ye dgn ptnyaan org2 sekeliling tu..insyallah de rezeki allah bg..kite je xtau....

LINDAHERY said...

aslmkum..situasi awak sama dgn saya...saya pun baru je kawen...baru je 6bulan..blm lg terima rezeki ALLAH...sabaar lah ye..org tannye saya, saye just senyum aje...hehee

umie said...

LINDAHERY:tau tak pe...asalkan kite berusaha..

Salmi Khairil said...

kita serupa..sal plak dah 2 tahun lebih berumahtangga, terasa baru bersama..masih menanti dan berusaha sedayanya...insyaallah akan ader rezeki kita...

umie said...

ye ke,mesti banyak lagi halangan dari saya,semua tu cobaan..

Ija Zambry said...

salam terjah dari blog BA. hihihi betul2 sakit ati dengor org bertanya pasal anak kan? akak 7 tahun baru merasa ngandung dik oi . dah ada sorang ni sempurna rasa idup.
umie ni baru kawen ek? honey mun puas2 noo :-))

umie said...

rupe-rupenye ade lagi yang lame menanggung seksa..
cam ne akak hadapi yer..??
nk kate baru xde la baru pon,hampir 10 bulan la..
rase cam malu nk jumpe sape2,jumpe je mesti xde soalan lain nk tnye..kadang2 geram pon ade...

qasehqaleef said...

kita senasib. tapi saya dah 2 tahun lebih.. lantak dioranglah nak cakap apa. diorang tak rasa apa kita rasa. positif thinking diorang jeles kita hari2 honeymoon... hehehe.. gurau2 je...

umie said...

qaseh: sy pon rase cam tu gak la..mmg dieorang jeles..