kawan baru la

come!!! follow me

Monday, May 30, 2011

aku terkilan dengan perangai die..

Aku dah mula geram ngan anak kucing aku ni,
asal orang sebelah bukak pintu je mesti berlari laju-laju menuju kesana,
walau pintu rumah aku tertutup sekali pon,
die berusaha untuk membuka tombol pintu...grrrr
ni la padahnye bila si jiran sebelah selalu kasi makan.
PLEASE,KEPADA SESAPA YG ADE KUCING BE CAREFUL DENGAN JIRAN SEBELAH YANG
SELALU KASI MAKAN,DIE BAKAL AMBIK KUCING ANDA DENGAN MENAMBAT HATI KUCING ANDA
oit,ni sape kau punye tuan ha...
aku tatang die bagai minyak yang penuh,
sampai hati die wat aku cam ni...sedey sangat.

semalam,mase aku sidai baju sambil bermain dengan kucing tu la,
pas tu jiran sebelah balik...
dengan laju die tinggalkan aku terus nak masuk kerumah orang sebelah..
bukan nak masuk tapi memang dah masuk..
luluh semua jiwa aku...
aku dah tak tahan lagi,aku kene gak bgtau,die nak dengar ke tak,suke hati la...

Aku : kak ocot ade kat lam rumah tak..??(padahal dah tau)
Jiran(bini) :Ade tu ha,tgh makan.
Aku : kak lain kali die datang tak yah kasi makan la,die tu mengada-ngada je tu, sy baru je kasi makan kat die tadi.
Jiran(bini) :eh,xpe.mmg kiteorang mmg nak kasi makan pon.tak kisah pon.mmg beli khas makan tuk die.
Aku : bukan ape malas je nak ajar karang kencing berak kat rumah tu marah plak.
Jiran(laki) : eh xde la,'putih' baikkan.xde pon nak buang kat rumahkan...
Aku :(dalam hati,mmg la aku dah ajar die buang kat tanah.)

Ocot kuar sambil menjilat tangannye,dengan kekenyangan dan pandang aku dengan berlagaknye..

Aku : Ha,aku tak ajar kau pegi rumah orang mintak-mintak makanan,
jangan nak mengada-ngada la ocot tadi aku baru kasi ko makankan..??
pas tu pegi rumah orang lagi,biase ni..degil..degil..

Jiran(laki) : mane ade,ocot baikkan.

Aku : (dalam hati,mmg la aku nak marah kat korang bukan kucing aku..tu pon tak paham-paham ke?,
ari tu aku pelawa suh jage kucing ko tak nak,ko cakap cerewet,xpandai jage...bila kucing aku dah besar,
dah cantik,dah manje,dah wangi..pandai plak ko nak jage...WTH ..???)

disebabkan itu semalam aku pinggirkan ocot,tak bercakap,menyampah tgk mukanya,
kiteorang tidak tidur bersama semalam,biase atas kepala dan bawah ketiak la menjadi portnye tidur...
tapi semalam die tidur atas sofa,tak lansung datang menggesel...mungkin die tahu aku marah akannye..
biar lah...

aku sedey sangat ni,geram pon ade...sape yang layak dipersalahkan...??aku kah..??
tak pandai jage kucingkah aku ni..??

2 comments:

padlie said...

Kucing mmg mudah ingat org yg beri dia makan.
Bagi sekali, mesti pergi lagi..


Proton Gen-2 buatan Arab

juanita said...

Begitu la kisah nye si kucing...:)