kawan baru la

come!!! follow me

Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI


Wah,menarik gitu segmen ni...jiwang-jiwang sikit..
Dunia Percintaan..???Aku rase ngan dunia serba moden ni sume orang pernah ade pengalaman tentang dunia percintaan..
Aku..???hehehe..samalah...Tapi orang tu dah jadi Husband aku sekarang...

Dunia percintaan tak pernah wujud dalam jiwa aku semasa belajar,tak berminat lansung..hehhehe
mungkin aku mencari seseorang yang betul-betul akan menjadi suami aku...cewahhh
jiwang karat...Malu lah plak nak cite...

Tapi bile dah start kolej,sume tu dah hilang bila berjumpanya Hubby aku sekarang,cinta pandang pertama.twink..twink...Hanya bermula dengan menemani kawan dating.
last sekali kite pon turut nak berdating jugak...Tapi kiteorang dating terhad sebab dulu belajar lagi..duk asrama kul 11 mlm dah kene masok...so kalau nak kuar malam kene round-round kat situ je.... jadi lah tu janji ade jumpa dari mata ke mata ^^

Tapi Hubby aku sekarang tak macam couple-couple yang lain..berjiwang-jiwang..jumpa tiap-tiap hari..nak jumpa pon sebulan 2x je..huhuhu.tu pon kadang-kadang kalau nak jugak jumpa kene pegi cari die sendiri...gunalah transport yang ade..die takkan tolong..die ajar aku cara nak berdikari di dunia KL ni.Die ade kat umah ke kalau tak pon kiteorang akan berjumpa di check point...Insyaallah,kalau orang tanye nak gi mana-mana aku leh la jawab.Orang nak kelentong pon susah sikit...hahaha

kiteorang couple selama 3 tahun lebih barulah kiteorang bertunang dan setahun lepas tu kiteorang kawin...
Tapi dalam masa bertunang lagi la bnyak dugaan yang menimpa-nimpa cam hujan batu..buat ni salah,buat tu salah sampai kiteorang dah berputus asa.tapi alhamdullillah ALLAH tu maha kuasa kiteorang dapat diijab kabulkan juga.Perkahwinan kiteorang baru je menjangkau 1tahun.Doakan kami berbahgia sampai hujung nyawa..Amin


cukup tak..cukup tak..??ok la tu..janji certa...ye dop..???

Aku rasa kawin dulu baru bercinta lagi sweet..kan..kan..kan..tapi susah sangat nak jumpa pasangan cam tu sekarang...apa-apa pon korang kene la pandai jaga diri sebaik mungkin...bercinta-bercinta jugak ye...(",)

29 comments:

miRa'e said...

jln2 dr segmen abg ben

Aidanatasya said...

terjah cni jgk ;)

umie said...

mira'e : boleh...bolehh silakan...

umie said...

aidanatasya: time kasih.:-)

Lulu caldina said...

semoga berbahagia selama-lamanya... amin..

nadiemsharmz said...

alhamdulillah bercinta smpai je jinjang pelamin..smoga kekal hingga akhir hayat ..aminnn

mizzkechique said...

semoga berkekalan...

salam ziarah dr segmen Mr.Ben... =)

umie said...

lulu : time kasih...:-)

umie said...

nadiaemsharms : amin...

umie said...

mizzkechique: amin...

Fauzie Jasmani said...

Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

Pembawa_Wacana said...

Kawin dulu baru bercinta....:)

umie said...

fauzie: ala malu la...~~

umie said...

Pembawa : betol ke..??sweetnye..

cik Ida said...

so sweeeeeeettt.. semoga berkekalan hendaknya.. Amin! ^_^

yatie Awang said...

semoga berbahagia....

Zul Fattah said...

so sweet... hope get happy ending

aida4eva said...

cinta allah paling hakiki :)

mari terbang ke sini <3

http://aida4eva.blogspot.com

cik faez said...

moga berbahgia .. sweet jek dgr citer akq .. hrp2 org pun mcm tu lah jgk . hehe ;)

Kathy Tuah said...

so sweet! semoga bahagia sampai bila2..amin ^^,

mcm ni lah said...

begitulah cinta,. slmt berjaya ,. saya follow blog ni :)

umie said...

cik ida : amin

umie said...

yatie : amin.terima kasih yatie

umie said...

zul : hehehe,amin..

umie said...

aida4eva: jom terbang...:)

umie said...

cik faez : amin..

umie said...

kathy : amin ya rabbal alamin..

umie said...

macam ni lah : patut la orang cakap cinta itu buta..:-)

raje carl said...

skodeng sini ...

teringin pulakk nak kawen .. tp umo baru 16 .. HAHA