kawan baru la

come!!! follow me

Thursday, May 12, 2011

Salah aku ker salah Staff tu..??

Assalamualaikum kengkawan ^^

Semalam aku mc..tak berapa sihat la..
perut sakit,pagi 2 memang dah tak boleh nak bangun..

So aku ambik keputusan nak g klinik petang...
kul 2 baru aku gerak...Hubby aku pon same ikut.

Sampai je kat klinik tak de sape pon kat kaunter..
"Ting...Ting..."aku tekan bell yang kat atas meja..
Ehh tak de sape plak kuar,lunch time lagi ker..??
dah kul 2.30 ni...mane semua orang..???
"Ting..Ting"aku tekan buat kali kedua...
Baru la salah sorang staff keluar...


After aku baut pendaftaran baru la aku masok..
Tiba-tiba aku ternampak...
Mak oiii,patot la..tengah berkelah rupenye...
Punyalah ramai staff,mungkin 5 orang kot...
Tapi semua tengah borak sambil makan kat dalam...
Dalam hati berkata "agak-agak la nak makan pon sampai kaunter depan tak de orang nak jaga"
biar orang tunggu kat depan lama-lama...hampeh....

after jumpa doctor...tunggu nak ambik ubat..

sitiumairah...nama aku dipanggil..
staff : nati u makan ni..ni..ni...
aku : dik,leh mintak mc tak..??
staff : la,kenapa awak taak mintak ngan doktor tadi..??nada dah tinggi
hubby aku dengar je...
aku : lupalah nak mintak tadi..aku bgtau ngan elok2 ni
staff : tak boleh,awak kene jumpa ngan doktor sendiri,mintak...nada cam dah marah ni..
Hubby dah bengang
Hubby : tak pe la saya pegi jumpa balik doc tadi..
staff: eh..eh..eh...tak boleh ade patient.nati sy g tanye...
boleh pon g mintak...bengong tol la...

staff: umairah,doc dapat kasi time slip je la...
aku : knape plak..??
staff : tu saya tak tau...
aku : boleh la...
staff : hummm(jawab ala kadar)
aku : berapa yer..??
staff : lima puluh lima..
aku : berapa..??
staff : lima puluh lima la...
aku : nak resit sekali k..
staff : hurmmmm(ala kadar lagi..)

Hubby mencelah,leh plak die sound staff tu depan staff2 & patient yang lain

Hubby : kita keje tu biar iklas,doktor bayar ko suh buat keje,layan patient baik-baik...cam ni ke nak bekerja...orang tanye elok-elok..tak reti nak jawab elok-elok..bangsa ape ni...baik tak payah keje...aku lupa nak mintak mc ngan doc,tu keje ko kene g tnye doc balik..ni ko suh aku plak g jumpa..aku nak g jumpa ko tak kasi..aku datang sini bukan free tau,aku bayar....nak keje buat cara nak keje..

staff tu tunduk je pas tu staff kasi resit..aku ambik..

Hubby: Terima kasih banyak-banyak..Assalamualaikum...


kiteorang pon Blah...

Sebenarnya staff tu orang kedua yang kene sound dek Hubby aku...Doctor dah baik dah,lemah lembut.tapi staff...hampeh...semua makan gaji buta...

4 comments:

yuszma yaacob said...

bagus lah akak..saound jew..yus pun penah kene cam tuu...kita bayar bukan F.O.C kan..i likeee...ngeee

nabila saat said...

memang bengom...

umie said...

bee : doctor baek,staff sume hancuss

Elle Elyssa said...

mmg akan rasa bengang kalau kena macam ni. kita dah la sakit dia blh lak layan camtu.