kawan baru la

come!!! follow me

Monday, September 5, 2011

Diari Hari Raya


29 ogos 2011
(malam raya)

malam tu pas maghrib kiteorang g jalan tar,ingatkan nk g cari baju tuk cik hubby and
cari tudung tok aku skali..perghh ramai kot...cam rusuhan...saje jerit lelong,sini jerit lelong..
sana boom sini gedebomm.sakit kepala otak aku cam gini....so kiteorang ambik keputusan balik aje.. tapi seb baik dpt rembat tudung sepasang..yuhuuu


30 ogos 2011
(raya pertama)

alhamdulillah,pagi ni dapat la g solat raya kat surau depan rumah,kiteorang ingat lepas solat nk
balik kg cik hubby kat ulu yam..tapi tak kesampaian jugak..raya pertama dh berduyun-duyun member2 cik hubby datang
..almaklumlah tahun ni raya pertama sambut kat rumah sendiri...menu untuk raya pertama biasalah ketupat,lemang,
rendang dan kuah kacang...time kasih mak mertuaku sebab menyediakan semuanya..huhuhu

31 ogos 2011
(raya kedua)

bngun2 je air xde..adushh tensionnyer....cam ne ni, nk basoh kain xboleh,nk basuh periuk belanga pon ...geram aje....dh masok petang baru la air datang
apa lagi,kiteorang siap2 g jalan la ape lagi...dapat la singgah 2 buah rumah..
yang jadi kelam kabut bila kiteorang merancang nk buat open house malam tu..dalam masa 2 jam je kiteorang buat preparation...seb baik la adik2 ipar ada tolong...menunya,ayam bakar,bihun panas (orang datang baru goreng),ketupat dan kuih raya
after isyak,sedara mula datang serbu..pas tu geng2 cik hubby...kul 3 pagi baru habis majlis...rase dh lembik semacam dah ni..
letih laaaa....

1 Sept 2011
(raya ketiga)

perghh,badan mula xsedap dh,ni mesti penangan semalam la ni...bertahan-bertahan..walaupon tekak sakit2,badan mula panas tapi still nk beraya gak kat rawang umah sedara cik hubby lagi..huhuhu.. balik pada rawang terus lending kat depan TV..dah xleh nk bngun dah..menggigil badan..tetamu datang pon terpaksa borak kat
depan rumah,huhuhu sian brader tu..nk buat cam ne mmg xleh nk gerak dah..sakit sesangat..seb baik la ada cik hubby,
sepanjang mlm berjaga..kasi ubat la,g beli air badak la..sampai terlentok kat sebelah..

2 sept 2011
(raya keempat)

dok rumah je la..cam ne mau jalan..bukak mata pon kepala boleh pusing....rehat time...

3 sept 2011
(raya kelima)

badan pon dh terasa OK sikit...perancangan hari ni nk balik kg ck Hubby kat dengkil plak...nk g jumpe nenek..Yahooo
kecoh kat umah nenek...mau tak...datang hari tu 4 kete..seronok je tgk nenek tersenyum..



*Puasa sebulan dapat turun 5kg,pas tu raya 3 hari naik balik 2kg...cam ne tuh..??kene puasa balik la gamaknye...





No comments: