kawan baru la

come!!! follow me

Monday, September 12, 2011

Kau pergi buat Selamanya







Villa (umur 5bulan)
hayat ko sampai hari ni je eak..hanya ko sekor la kucing yang tak pernah nk cakar aku,
kucing yg suka tido kat bawah leher aku...
aku tau kau hnya kucing jalanan yang aku pungut sewaktu kau cedera dulu.
.tapi aku tak pernah layan ko ngan terok kan...??mkn sama rata ngan kucing lain...cuma kau je yg terpaksa tidor luar
sebab kau degil,kau berdendam..kau suka sangat membuang dalam rumah bila aku kasi kau tido dalam...
aku ajar kau,aku marah kau.. tp kau xleh terima..kau lagi buat ada la...
sebab tu ak suh kau dok luar je...jaga rumah...seb baik kau paham kan...
tapi lepas ocot beranak..kau dah xde geng..kau nak main ngan ocot tp die tak layan kau kan...
kesian sangat kat kau...aku nak main2 ngan kau..kau xnk...seminggu gak la kau sunyi kan..??
last2 2 hari lepas kau demam,aku tau sbab kau kene hujan..tu la sape suh merayau...aku cari kau
tapi tak jumpa...kemana kau menghilang..??
start dari tu badan kau panas..telinga kau sejuk..bulu kau meremang...aku dapat rasa lain macam je...
aku kasi kau penadol dengan harapan kau cepat sembuh sama macam ocot dulu...
tapi kau xkuat..??nape villa..??nape.??aku tau kau kuat...tolong la...mkan la sayang...sikit pon xpe...
aku buatkan susu khas tuk kau...
aku buatkan ikan special tu kau...
tapi kau xank sentuh pon...walau sikit...sampai hati kau villa..kau buat aku resah cam ni..
masok hari ke2 badan kau dh lembik..mane ade tenaga..kau dh start muntah-muntah...
ya allah,kelam kabut aku d buatnya...aku suh kau dok luar dengan harapan kau dpat cahaya matahari sikit..
aku tgk kau jemurkan badan kau,aku tengok kau lap-lapkan badan kau tu..
aku harap kau cepat sembuh villa...
ptg tu aku ada nk g open house,aku cari kau suh masok..tp xde..kau g mane villa..merayap lagi eak...
sbab xjumpa, aku tutup je la pintu...balik dr open house aku cari lagi kau..dengan gelap2 aku panggil name kau..
tp 1 suara lembut kau pon aku tak dengar...cik hubby kata dah xde harapan la tu...tp hati aku cakap villa still ada...
masa aku tgh tgk tv tiba2 dengar suara kau kat belakang...meremang jap bulu roma aku...
dari celah mane kau datang villa,aku cari kau merata tp xjumpa..??
aku tgk mulut kau dh berbuih..alamak cam ne ni...
aku buat susu lagi tuk kau dengan harapan kau minum..aku pangku kau,aku suap susu kat mulut kau..
tp 1 titik pon kau xsedut...hancur luluh hati aku lihat kau begini...aku rebus lagi ikan tuk kau..aku tgk xde tersentuh pon...
xpe la mugkin esok kau akan makan...
sebelum tido aku selimutkan kau..aku cium dahi kau..ocot pon aku tgk ada sebelah kau...
baru la lega sikit hati aku...
tapi bila pg menjelma...cik hubby ckap kau dh xde..aku control emosi aku..aku bt derk je dengar berita tu..
aku leh layan tido lagi..aku xnk tgk kau..biar la cik hubby yang tanam kau...aku xnk tgk muka kau..
aku benci kau...sampai hati kau tinggalkan kan aku kan villa,kau tinggalkan ocot..xpe..xpe..
aku tak sedih pon...kau pergi la...tp sempat gak aku menjeling kat kubur kau...masih basah..
mugkin belum reput dimamah bumi lagi...
villa aku harap kau maafkan aku..aku piat telinga kau aku ketuk kepala kau..tu semua tok pengajaran kau je...
aku jnji villa,aku akan kenang kau sampai bila-bila...nama villa akan aku pahat dalam hati aku...
xde pengganti lain yang boleh menggantikan sama macam kau...aku jnji aku akan jaga kawan-kawan kau...
SELAMAT TINGGAL VILLA,SELAMAT TINGGAL SAYANGKU..

6 comments:

Nur Syahida said...

sedih baca...syeeda pown penah laluinya..sedih

umie said...

tau xpe..humm hope dpt jaga yg lain2 ngan baik..

Nazhirah Mazlan said...

tears :')

nabila saat said...

laaaa..villa mati ke??
sedih je aku..huhu
sian dia..ni mesti sebab ocot xsey main dgn dia
huhu

Liyana said...

sedih nye...kucing yg sy bela x penah mati depan sy. mesti die mati bila sy xde. tp x penah serik nk bela kucing. penghilang stress. ckp dgn kucing lg best dr ckp dgn org. kdg2 kucing lg fhm perasaan kita. (eh terpanjang pulak, hehe)

umie said...

liyana : a'ah..mmg,sy pon suka cakap ngan kucing..cam die pahan plak..:-)