kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, October 5, 2011

Bukan hak aku nak menghukum orang...

Si A ni sebaya ngan aku,
seorang gadis yg cantik,putih..
aku kenal dia ni tak lama,
baru Sebulan lebih kot,
humm orangnye OK,
seorang kawan yang tak banyak songeh..
persahabatan kami baik-baik sajew walaupon
orang luar bnyak xpuas hati ngan die sebab kadang2 die suka wat hal...
dan bila bebarapa minggu aku berkenalan,
mulut-mulut sumbang mula la tnye kat aku macam-macam...
and aku cakap xtau..aku tak pasti..
memang kadang2 aku was-was gak..
betul ke minah ni..??cam ne aku yang rapat xleh nk perasan..??
hummm

Semalam aku wat2 la berani nk tegur die,
aku try gak pusing sana-pusing sini br tuan punya badan
mengaku ngan sdirinya...
kasi kias baik punya
tp xnk la plak ngaku....adushhhh
lotih den la cam ni

terpaksa la aku terus terang tp dalam keadaan yang tak serius
and wat lawak bodoh sikit2...
aku tak nak tgk die stress sbb aku tnya soalan ni....

Alhamdulillah,
seb baik die ngaku..
so,dia citer la dr A sampai Z..
sebab apa..kenapa and bila...
dia mintak maaf sesangat sebab bohong and tak citer kat aku...
dia cakap takut aku xleh trima...dia takut akan ada orang hina n maki dia....
dia dh letih nk hadap semua tu...

aku cakap la,bagus la awk bercerita...sekurang-kurangnya kite tau
mane yg boleh and mane yang tak boleh...
aku tak berhak nk menghukum...
selagi dia tak buat salah kat aku...
xde maknenye aku nak caci maki orang sesuka hati...
aku takkan berdendam ngan dia...
mungkin aku hnya boleh nasihat..
sebagai seorang kawan...
memang la dia salah,
benda dah jadi nk buat cam ne..
xleh nak undur balik dah...
ambik la benda tu sebagai pengajaran

so sekarang hanya aku je yang tau benda ni adalah betul..
lepas ni kalau orang tnye lagi aku..aku still cakap aku xtau and aku tak pasti...hehehe
aku tolong dia mase die susah,mane tau pas ni bila aku susah die dapat tolong aku..
insyaallah...

*sesuatu yang terjadi kat member aku ni biarlah menjadi rahsia aku..
aku hnya dapat berkongsi cerita ni sebagai pengajaran kat orang kat luar tu..

1 comment:

aimie amalina said...

jadi kwn yg baik ye!=]