kawan baru la

come!!! follow me

Friday, October 28, 2011

SEDAP GAK SATE PADANG NI...



Korang penah mamam satay padang tak.??
sedap kan..
aku ingat mula-mula try dulu cam pelik je orang kedai tnya aku
nak kuah manis ke nak yang pedas..??
haa..??ada 2 jenis plak ke..??
tapi sekarang bila dah tau berlagak plak..hahaha
dah lame sbenarnya aku tak makan satay padang ni..
last aku makan masa aku lom kawin..2 tahun lepas ada kot...
tup tup semlam aku ternmpak ada gerai baru bukak kat depan lorong umah aku..
what..??satay padang..??nak..nak..nak...
lamenye tak makan...
mak cik tu orang minang,die buka pon bila ada pasar malam kat depan tu je..
kalau xde xbukak la...so maknenye hari khamis and ahad je la die bukak
sebab pasar malam pon bukak hari tu jew....

aku ingat die kire cucuk-cucuk..
dengan megahnye cakap
"mak cik nk satay 10 cucuk ye,,,"
pas tu cik hubby cakap..
"eh,mane ada kire cucuk,die kire bungkus...nk bape bungkus..??"
"ambik dua bungkus la OK.."
ooo baru aku tau rupenye mmg satay padang die terus jual yang dah siap bungkus eak..
mana ku tau...sbelom ni mkn kat kedai,tu pon orang lain yang order...aku mmg
xpenah order tok bungkus..

cepat-cepat jalan balik rumah...tak sabar nak makan ni...
bile dah bukak bungkusan tu..cam ni la rupenye....
jeng..jeng..jeng...





wahhhh banyaknyee..
abis ke kite berdua melantak ni..??



Korang penah makan..???Try la...

2 comments:

Aku Ibu Muda said...

beli kat mana niiiii

dh meleleh air liur...huhuuu

umie said...

Aku ibu muda ; beli depan umah je..besttt