kawan baru la

come!!! follow me

Friday, November 11, 2011

Diari Aidiladha_Seminggu bercuti hari raya..



Perancangan sebenar kiteorang sebenarnya nak balik kg hari sabtu pagi..
tapi diperawalkan jadi jumaat pagi..dengan harapan ponteng kerja la hari jumaat..hahaha.
tapi disebabkan cik hubby dah tak sabar-sabar nak balik kg,+ die tak berapa suka balik pagi...so
kiteorang balik jumaat gak tapi..pagi-pagi buta kol 2.00 pagi..

khamis
6.00 ptg = balik kerja terus kemas beg..
g p.mlm beli stock ikan dengan bnyaknye untuk ank-ank kucingku...

jumaat
2.00 pagi = bertolak ke kelantan..
8.15 pagi = dah sampai kelantan..yeayy
10.00 pagi = tido ..zzzz
3.00 ptg = g shopping kat kbmall ngan kanak-kanak riang...

mood : letih > baru tido 3 jam..nk tido lagi...
: bengang ngan cashier kat pasifik yang lembab > beratur punya la panjang..
sampai sejam..dh sampai depan cashier leh plak die tutup..grr..katenye dh
cukup masa die tutup... tak pasal2 dpt bodoh..dh tau nk tutup..inform la awl-awl.. ye dop..

sabtu
11.00pg : g tesco plak..cari brg semalam yg dh ditinggalkan
8.00mlm : g ambik satay yang ditempah..satay baung..best giler satay ni..dh la beso.. aku rasa kalau ngan satay kajang..mmg kalah satay kajang..serius..

ahad
8.00pg : dieorang pegi solat raya..aku kat dapor tolong buat ape yg patut..

menu pagi ni
nasi kerabu + ayam goreng berempah
satay

sila beri tumpuan kepada orang yang berbaju merah sahaja OK..my hero abah n cik hubby turun padang gak..



11.00 pg : g tgk orang sembelih lembu jap depan rumah..perghh dh 3 ekor berjaya ditumbangkan..
1.00ptg : daging dh sampai..time to rebus buat sup tulang + perap buat satay daging...wallaaa


isnin
3.00ptg : kuar g cari kepok & asam sikit..buahtangan tok orang KL..
5.00ptg : perghh..stelah 12 tahun kot xg pantai cahaya bulan (PCB) akhirnya dapat gak pegi..still cantik lagi tempat tu..tenang je..cik hubby melompat-melompat bile aku ajak g sane..almaklumlah xpenah pegi...

selasa
10.00pg : aduh..aduh..oit..sakit..slow sikit...arghhh...hahaha..pagi ni aku mengurut lagi. buang angin dalam badan..bnyak sesangat...baru la rase ringan sikit badan ni..
4.00 ptg : kat umah depan ada kenduri kawen..jom g makan..

rabu
8.00pg : dah..aku nk gerak balik KL dah...bye2 adik-adikku...jangan ler nangis yer...alolololo..
11.30pg ; ceh...kete breakdown la plak...mase ni gak tali kipas nk putus..sabo je la...betul2 menguji kesabaran aku nih...
1.00ptg : baru jumpa bengkel
5.00ptg : baru gerak balik ke KL.legaaa
6.30 : brenti makan jap weh...dah kebulur nih....
11.00 :finally..Wei orang KL...aku dah sampai...
2.00pg : zzzz

khamis
hari ambik EL la..xlarat dah badan ni..so hari ni rehat secukupnya..yeay...moga cepat sembuh...

No comments: