kawan baru la

come!!! follow me

Tuesday, December 13, 2011

Korang penah lalui tak..??

humm..mulut orang..biasa la..kite xleh nk tutup..
tapi kadang-kadang sbb mulut orang hati aku terguris..
aku rasa korang pon pernah melaluinya gak kan..
bila umur dah lanjut..orang akan tnye bile nak kawin..
bila dah kawin..orang akan tanya bile nak dapat anak
bila dah dapat anak..orang akan tnye xnk tambah anak lagi ke..
adush..perihatinnya orang-orang ni...
aku xde la berapa nk kisah kalau die tnye soklan cam tu dengan cara sopan..
tapi bile tnye soklan tu dengan tak betul..sakit hati kot..
contohnye..
"weh,ko xde baby lagi ke..??asal lambat..??korang merancang ke..??
xyak merancang la,rzki tu..kang tuhan xkasi terus baru tau..."
bengang x..??bukan setakat begang..dah berapi nih...
kadang-kadang tersentap kejap orang tnya cam tu..
tahan je la air mata ni dari berguguran..
kang aku cakap kasor2 cakap aku tak de adab ngan orang..
terpaksa la sabar je la...
aku tak pernah merancang..tapi nak buat cam ne xde rzki lagi
mungkin adalah sebab2 yang kita tak tau..
mungkin tuhan nak kita kukuhkan kewangan dulu ke,
kumpulkan aset2 dulu ke..kite xtau semua tu...
bukan aku tak usaha...udah..aku dh mengurut..aku dh try ambik supplement..
tapi nak buat cam ne..kene bersabar je..
sapa tak sedih bila tgk kawan-kawan rapat ngan sedara yang sebaya semua dah ada cahaya mata..
aku pon nak..aku pon nak mama and abah aku jadi atok dan nenek..
mesti die gembira dapat cucu sulung,.mesti adik2 aku gembira dapat anak buah
terasa perit aku nak telan..
Mungkin inilah dugaan yang aku kene lalui..
Korang penah rasa tak apa yang aku rasa..??
macam mane korang lalui.??









4 comments:

Ida Firdausi said...

pernah. sabo je la.

cakap kat orang tu. kalau awak doakan saya cepat dapat baby lagi elok..

Cik Bhulat said...

cikbhulat baru perasaan awak dah kawin..muka alahai mudanya..xnampak mcm dah kawen..ala syg, rezeki di mana2, ada nanti ada la.. sabarya..banyakkan berdoa =]

qasehqaleef said...

sabolah awak. insyaAllah rezeki tu ada. org yg mudah ckp gtu sebab dia bukan pilihan Allah untuk diuji.. ada rezeki utk kte cuma cepat atau lmbt je.... bila kite terlalu menunggu, nikmat di kemudian hari tu tinggi sangat....

umie said...

ida : tau xpe..klau cakap cam tu..xde la pedih sangat kan..??

cik bhulat : hehehe..amin..

qaseh : sabor je la..