kawan baru la

come!!! follow me

Tuesday, January 31, 2012

WANTED-dah pinjam, pandai la pulangkan balik...




pergh...lame giler xhupdate blog ni...windunya...sorry sesangat sebab ade masalah yang tak boleh nak dielakkan...

sebenarnya sebab ni la..

Aku sedang mencari seorang lelaki yang bernama "Sharul"..
nak tunjuk gmbar pon xde.. gambar ni pon boleh la..huhuhu


citenye gini..
Sharul ni member cik Hubby,
entah macam mane leh jumpa pon aku tak tau..
first perkenalan pon si sharul dh tunjukkan tmpat keje..
dh tunjukkan rumah die...
baik rupenye budak ni..
TAPI..
sebenarnya ade udang disebalik mee..
baru je 2 hari kenal die dh mintak tolong nk pinjam duit..
cakap umah die dh 3 bulan xbyar..
tuan rumah dh ready nk halau die la..
last date esok la...
kiteorang kat umah ni..rase gak kasihan n was-was..
ye la baru jumpa dh nk pinjam macam-macam..
xnak kasi kang ape yg die citer tu betul cam ne..??
cian plak tgk ank die...die nk g merempat kat mane pas ni..??

So cik hubby ambik keputusan nk tolong..
ok fine..die jnji nk bayar 7/12/2011..
siap kasi kad bank lagi..cakap nati gaji die masok dalam bank ni...
bile dah semakin hampir ngan 7/12/2011..mungkin 5/12/2011 kot..
die mintak tolong sekali lagi..nk pinjam 350..
katenye nk byar dt api air.sbb dh kene potong..
siap suh datang umah tgk sdiri bil-bil..
ok fine..cik hubby tolong la lagi...
berharap die dapat bayar 7/12/2011 ni...

Bila dh 7/12/2011..kiteorang nk g kuarkan dt xleh...sbb ape..??
macam mane nk kuarkan dt, xde pon dlm bank...
die kasi alasan die baru masokkan cek...
mgkin 9/12/2011 masok...
kiteorng try lagi mase 9/12/2011..tp still xdpt nk ambik balik dt tu...
cik hubby dh sakit kepala..
kalau 350 tu je die pinjam xpe...
ni dah RM2350...banyak kot...
xpe kiteorang sedap kan hati mgkin minggu depan kot...
tapi bile kiteorang check lagi...confirm...mmg xde..
call pon dh xnk angkat...siap tutup terus fon..
ci**** punya sharul...
kau tipu dt kiteorang ke..??

kiteorang susun strategy guna nom fon aku..
siap msg nk cari bini sharul...
2 hari gak la aku mencuba..baru la die nk angkat...
tp bile die dgr je aku cakap ni bini cik Hubby terus die letak fon.....
aku msg die macam2..
seb baik la die reply kate die janji nk bayar balik...
sbb dt gaji tu die dh guna tok setelkan masalah kat kg plak...
haiyaa,u dah janji nk tolong tp lain plak yg jadi..
kiteorang plak yg menanggung derita..

tp yg aku xtau bile..??hari ni ke..??minggu depan ke..??bulan depan ke..??
ke tahun depan..??
sakit hati betul...dh tolong jd cam ni plak...sabar je la....
aku tunggu sampai bulan ni je...
tapi kalau bulan depan xde gak..tu hak kiteorng la nk buat ape..
g serbu kat umah ke,nk g report ke..terpulang la...


tapi tak sanggup aku nak wat cam tu
aku dah pon bgtau die yang aku dah halalkan duit tu tp
aku mintak maaf bnyak-bnyak kat die sebab aku dh xleh nk tgk
muka die lagi...apetah lagi kalau die nak jejak kaki kat umah aku lagi...
kejam ke aku ni...
aku rase ni first time aku kene tipu cam ni..
pengajaran buat aku...
so korang pasni berhati-hati ok...

1 comment:

NiSha said...

Nish apun penah kene ngan kawan perempuan..
aiisshh sakit hati..
sama la tindakkan Nisha..
sorry la nak tgok muka dia lagi..