kawan baru la

come!!! follow me

Thursday, February 9, 2012

Rombongan Cik Kiah


Heheh bukan rombongan cik kiah tapi
rombongan cik Pah /P.Cik Tahir..
Jumaat lepas aku and cik Hubby dah get ready dok tunggu bus depan umah..
Pergh ramai gak jiran-jiran yang ngikut...bese la ambik pakej berjalan skali...
Dalam ramai2 tu kiteorang je yg pergi bercouple...cam nk g honeymoon je...
yang lain bawak anak la..siap bawak cucu pon ade...jeles i tau...

Jumaat
12.30 am - gerak dari ampang..sume pakat brebut nk dok blakang..aku steady je nk duk depan...sebab aku dh tau bile dok blakang agak fening sikit la...
malam tu ade orang yang baik hati nk sponsor air kotak n kerepek..yahoo

Sabtu
02.30 am - brenti jap kat r&r ape tah...aku sedar2,orang dah serbu turun bus sbb nk g toilet..hahaha..sejuk kot..aku malas nk turun..best plak tidor..selesa..sbb driver die best..bawak laju tapi tak memeningkan kpala kiteorang..

03.45 am - dieorang brenti kat Taiping jap sebab nk ambik sedara mara yang nk ikut skali...Now seat bus dah penuh..
06.30 am - brenti sembahyang subuh jap kat masjid terapung,pulau pinang..
08.00 am - time to breakfast..pekena nasi lemak + teh tarik dulu..
09.15 am - Akhirnya,dah sampai kat homestay sik kedah...satu umah tok p'puan..satu utk laki...rehat dulu...daaa..tapi xdpt nk lelap mata..mane taknye..aku dok 1 bilik ngan m.cik2 kepoh..dok bergelak je kerjanya.teror beno m.cik2 ni bt lawak slumber.. kalah aku..
13.00 pm - get ready untuk ke rumah pengantin lelaki..menu yg paling dinantikan..
gulai daging batang pisang,boleh tahan gak..lain2 menu ada ayam masak merah + ikan kering+ sambal belacan + ulam2
14.45 p.m - siap-siap sume...kita dh nk bertolak balik ni....
16.30 pm - brenti jap kat tol ..???..khusyuk tido smpai xtau kat mane tmpat tu..solat jap..leh gabung zohor and asar skali...
17.30 pm - sebenarnya kiteorang akan singgah kat penang dulu...dapat la aku lalu kat jambatan pulau pinang...cik hubby siap cakap muka aku jakun,melilau sana sini..huhhh..mentang-mentang la die dh penah lalu..menci i tau..kiteorang di kasi 1 jam tok shopping...dapat la g cari surveniour,baju ke.. ape yang penting mesti cari jeruk..tp yg aku makan jeruk salak je..tu yang berkilo aku beli.dapat la kasi kat mak mertua sikit,kasi kat office ni sikit.tapi yang hampa xdpt nk makan nasi kandar.. padahal bus mmg brenti depan kedai nasi kandar line clear...perut mmg dh penuh giler sbb dh melantak
kat umah pengantin tadi....ruginyer...:-(
20.30 pm - sampai Taiping,nk turunkan sedara dieorang dulu.....bye-bye korang..
22.30 pm - brenti kat r&r tapah kot...cantik r&r sini...beso..baru la perut terasa lapo... g cari makan jap...pekena nasi ayam dulu..
12.45 pm - FINALLY,aku sampai kat umah...baru terasa badan letihnya..mau tak..dalam masa 24jam aku dari ampang pergi ke kedah,singgah d penang pastu balik ampang...wah...giler la..

Ahad
01.00 am/
03.00 am
- Disebabkan letih sangat,aku xdapat nk tido...so aku kemas ape yg patut sambil layan movie kat tv3...lepas tu baru dapat lelap mata...
Lau sempat pagi esok leh join marhaban maulidurrasul + esok ade lagi kenduri kat subang..Gud Night..

Thanks to Cik Tahir and Cik Pah sebb bawa kiteorang jalan..xde kenekan byaran pape pon..Lau xde rombongan cam ni xtau la bile aku dapat jejak kaki ke kedah n penang...ALHAMDULILLAH..
Ade sape2 lagi yang nk buat rombongan free..??aku nk ikut...:-p






Barang-barang yang dapat dibeli

No comments: