kawan baru la

come!!! follow me

Thursday, June 14, 2012

Fasa Pertama..DONE

Alhamdulillah..fasa pertama dah berakhir..
walaupon berjam-jam menunggu..tapi sangat berbaloi..
appoinment kol 2.15petang..tapi kol 12 kiteorang dah sampai sana..
saja kuar awal dari rumah awal sebab nak cari tempat..
sementara nak nunggu tu..bedal capati la kat kedai mamak bawah ni...
bila dah kul 2.15 barulah pintu klinik dibuka..
ramai kot..patutla staff kat situ dah pesan,sapa cepat die dulu...ooo baru ku tau kenapa..
pes time la katakan..
sejam gak la menunggu,barulah turn aku..
sapa-sapa yang nak buat checkup kat situ jangan risau and malu..
walaupon tu doctor lelaki tapi yang handle kat situ semua staff perempuan..
doctor just check jer..
dah la staff dia sangat friendly,cakap pon lemah lembut je..muka sentisa senyum..
tak pernah lagi aku jumpa staff klinik cam ni..full mark untuk dieorang..yeay..

pas doctor check baru la die kasi explanation...
die cakap aku punya peranakan dah OK..no problem..
cuma telur kurang matang disebabkan keturunan..maksudnya bukan dari family aku tapi
memang sejak lahir lagi..
pas tu doc cakap telur pon ade bengkak sikit...
dalam masa yang sama doc suruh turunkan lagi berat..sebab dia cakap pas kawin naik mendadak..
turunkan balik sama macam belum kawin..hahaha..cabaran bermula untuk diet..
husben-husben jangan lepas tangan ye..anda pon kene..
cik husben pon kene check gak tapi semalam tak sempat sebab bilik  semua full..
ramai gile pasangan yang datang..aku rasa untuk sesi petang tu je ada 10 pasangan ke atas..
so aku kene datang lagi next week untuk fasa kedua
1) aku kene wat pembukaan saluran + kene wat x-tray
2) cik husben kene wat ujian..
so,tunggu next week..aku akan citer balik pengalaman aku untuk fasa kedua..OK..
daaa

2 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

Moga rezeki menyebelahi umie :)

umie said...

Cik Zai : terima kasih..:-)