kawan baru la

come!!! follow me

Friday, June 29, 2012

Kawan makan Kawan


curik dari cik google

Aii,kesian aku tengok dia,
kawan rapat yang dah bertahun-tahun kenal pon
sanggup buat cam tu..
dunia skarang kot...
dah la dia tolong si kawan ni cari kerja..
last-last dibalas cam ni..
nasib baik bank call,kalau tak..??
agaknya memang licin la...

macam mana la die dapat tau pin number si dia ni..
intai la tu masa sidia nak kuarkan duit yer..
seronoknya sikawan enjoy sakan dengan duit si dia yer..
siap ngan point-point pon die sapu..

tu la orang cakap..
sepandai-pandai tupai melompat mesti jatuh gak ke tanah..
bila dah terkantoi,
tak pasal-pasal kene notis 24 jam diberhentikan..
dapat gaji plak tu kene ganti balik duit sidia..
kan dah susah..
mana nak cari kerja lagi..
dengan keadaan nak pose and raya ni..
anak-anak lagi....
pengajaran buat si kawan..



6 comments:

Salmi Khairil said...

jom singgah kat blog saya ader GA menarik..

Ety said...

ishh bahaya juga ek. zaman sekarang ni mmg tak boleh nak percaya org 100%.

Ety datang buat lawatan balas :D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mmg zaman sekarang ni banyak nye spesis backstabber kes kawan makan kawan ni kannn.. mak dara pun dah pernah kena kes begini sedih bebenor dibuatnya sob sob sob

umie said...

Ety : tau xpe,itu kawan sendiri kalau orang luar xtau la cam ne..

umie said...

Mak : ye ke,sakit hati kan bila kene cam ni..sabor je la..

Rahmah Ram Ram said...

pelbagai jenis kerenah dan ragam manusia sekarang ni...semoga kita semua sentias diberikan kesabaran dan ketabahan dalam berurusan dengan mereka-mereka ini...

Salam kenal dan balas singgahan sambil follow...thanks :-)