kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, September 12, 2012

Bercuti bersama yang tersayang di Port Dickson


Sebenarnya perancangan nak g sana bulan 6 lagi..
Nak sambut ulang tahun katakan..
tapi bnyak pula masalahnya..
last-last pas raya gak kiteorang betul-betul dapat pergi...
Sapa yang tengah mencari tempat penginapan di port dickson boleh la baca smpai habis OK cerita saya ni..mana tau masa nak search tetiba saya punya blog paling atas list..hehehe berangan

Kiteorang nak g PD hari sabtu pagi..tapi hari jumaat baru terhegeh-hegeh nak search tempat penginapan yang cantik dan berbaloi..

Akhirnya,dengan budget yang ada..kata sepakat telah memilih hotel sri malaysia...pilih jer lom booking pon..tawakal je hope ade bilik kosong..


Hajat dihati nak tengok matahari terbit..so dari KL,kul 4.30pg dah bngun..prepare ape yang patut then kul 5.30 bertolak..
kul 6.30 dah sampai PD..after solat subuh terus g cari hotel dulu..
mau booking untuk masuk petang nnti..

seb baik u..bilik tinggal 2 je kosong..itu pon bilik 2 katil single...nak tak nak ambik gak la..nak cari hotel yang lain...check semalam kat tenet bnyak yang dah full...hotel 1 bintang adalah..tapi xbest kot..xde pemandangan yang cantik gitew...

Bilik untuk 1 malam hanya RM 170 include dengan breakfast...ok la kan..harga ni untuk hari sabtu Ahad,kalau hari biasa lagi murah tapi kalau public holiday lagi mahal..

Bila semua dah setel..time to mandi pantai..seb baik laki aku ni dah familiar dengan tempat ni...dia p cari port yang best sikit..tak ramai orang sangat..ala kat blue logoon ..atas sikit dari teluk kemang kot..dah la air pasang,rasa cam dah jauh je pergi..bila dah bngun...ala baru kat pinggang ke..??best woo..3 jam gak la berendam..pas tu bila matahari dah naik..tak tahan panas..terus naik,mandi balik kat toilet.toilet kat sini memang bersih dari tempat yang lain cam teluk kemang..kat dalam pon xde la berpasir je lantai..selesa..then,kiteorang menuju destinasi seterusnya ke teluk kemang,mencari makan...lapar kot...kat kawasan tu ada cam bazar...dapat la cari souvenir tuk bawak balik...

abaikan botol kat belakang..cam ne leh tak perasan...rosak gambar gua..


muka kebulur...seb baik bawak bekal..




 

bila dah kenyang,tgk jam baru kul 1.00,lagi 2 jam tuk check in..penatnya...
lepak kat depan hotel je la..cian laki aku..sampai tertidur..ponat ye bang..


receptionist pon cam paham2 je..kul 1.30 dia kol cakap bilik dah siap..yeeeehaaaa..
Mandi...Solat....then tidurr....krohhhhh

kul 5ptg baru bngun..pedihnya mata,tak nak tidur petang..kang sakit kepala..terus bukak internet...seb baik ada free wifi..

Perut dah lapar ni,,,pas maghrib terus ke medan selera ikan bakar..
seb baik g awal...kalau lambat sikit..mesti penuh giler..



1)ikan pari bakar

2)pahat masak sambal

3)kailan ikan masin

boleh tahan sedapnya..harganya takde la mahal sesangat...
Total semua air + lauk + nasi 3minggan = RM42.00


Jom ambik angin malam kat pantai jap..seb baik hotel kat depan pantai je...park kat hotel pas tu jalan kaki je p pantai...so tak de la nak berebut parking...
kul 11 dah..balik tidor la...Esok kene bngun awal,free breakfast..dari kul 7.30 sampai 10.00 sahaja..
Menu pagi tu..
1)Nasi Lemak = boleh la
2)Mee Goreng = Boleh tahan
3)Bubur nasi = Sedap
4)Roti bakar = i like
5)cereal = i like
6)buah betik = tawar la
7)air teh = humm dap
8) air kopi = wooo,pekatnya
9)air orange = masamnya
kesimpulannya,semua menu dapat ku rasa..tamaknya...
Dah kenyang,lepak je la kat bilik sampai kol 12..tunggu untuk check out je...
bila dah check out,tekak terasa nak makan ais cream plak..
pusing-pusing kat situ terus jumpa ice room..






kul 3.00petang,kiteorang dah sampai umah..PENATNYA


*akibat aku hanya makan ais cream..perut aku lapo..
terus rendam maggi..asal rasa pelik plak maggi hari ni..??
masuk angin ke..??lapar punya pasal..licin gak aku makan..
cik suami..??dah lama diulit mimpi...
2 jam kemudian..perut start memlas-mulas
ah sudah..kene cittt biittt la plak.tak brehenti-henti ulang alik p tandas..
complete ngan muntah skali...mc la jawabnya esok hari...hummm








2 comments:

nur said...

yum yum..terliur lak nengok pic tuh...hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Si Ketam Batu said...

menarik :)