kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, November 21, 2012

NASI AYAM MUALAF KOTA BHARU


Assalamualaikum..
Last week aku balik kampung,
seminggu cuti ni...
mana nak pegi ye..
abah aku punya cadangan ajak makan luar la..
tapi hari ni menunya berbeza..
biasanya tak sah kalau kiteorang balik kampung mesti akan makan satey.
kadang-kadang bosan gak..ye la asal balik kampung je msti abah ajak makan satey..
kali ni die ajak makan nasi ayam plak..waaa,abah jumpa tempat baruu yer
Nama restoran ni NASI AYAM MUALAF
Lokasinya berdekatan dengan TESCO Kota Bharu dan bersebelahan dengan EURO MODA kot..hehe
design restoran ni hanya biasa-biasa je tapi die menggunakan meja bulat bersesuaian dengan konsep
ala-ala cina..

Serve dari pelayan sangat bagus,dah la cepat..takde la nak nuggu sampai 30minit..
Aku ingatkan nasi ayam ni sama cam nasi ayam lain tapi korang tau tak..memang lain wooo..
untuk makan 10 orang,
kami order 11 pinggan nasi,
2 hidangan ayam untuk 8 orang makan...aku rasa 1 hidangan dah sama ngan sekor ayam..dah la besar..puas makan la katakan..
pas tu kiteorang order menu tambahan lain
2 pinggan tauhu yang sangat garing diluar dan lembut didalam...waduh..nikmatnya tak terkata
2 pinggan kailan ikan masin
1 pinggan sotong black papper
air plak kiteorang order air biasa-biasa je sebab kat sini tak de air buah..hoho..
memang sedap..semua kusyuk je menikmati hidangan depan mata..
adik aku yang umur 5 tahun pon dapat habiskan sepinggan nasi...cam tak caye je mula-mula tu..
sapa-sapa yang datang ke kota bharu,singgah la kat NASI AYAM MUALAF ok,
aku jamin mesti korang puas hati..
harganya pon berpatutan dengan apa yang kita makan..
kalau tak silap aku ari tu kiteorang makan bnyak tu hanya 100++ je..
Selamat Mencari dan Mencuba..


 
 

4 comments:

Aku Ibu Muda said...

tempat lepak sy bila time kena lunch sorang2...hihihi

umie said...

bestkan tempat tu..:-)

kakchik@ella said...

sedapnya dik. nnt KC balik kg nak cubalah.

umie said...

boleh sesangat...rugi tak cuba..:-)