kawan baru la

come!!! follow me

Monday, January 7, 2013

Hadirnya Orang ketiga dalam hidup kami


Assalamualaikum =)


Macam mane eak nak bagitau...Hihi,sebenarnya tak menjangkakan,walaupon dah hari ke 37 aku lom peot... tapi tak de la suspect boleh lekat..Almaklumlah peot selalu tak menentu..Kadang-kadang 30hari,kadang-kadang sampai 40hari..Tanda-tanda tu memang ade cam pening,loya,breast pon sakit..tapi bagi aku normal je sebab kalau aku nak peot pon mood tu still sama..cuma yang aku pelik dalam minggu ni aku sering bangun malam,sebab nak terkencing..kadang-kadang sebelum tido dah g tandas,baru je lelap sejam dua...dah kene bangun balik pergi toilet..
heran jugak..jarang aku cam ni..tapi dalam minggu ni kerap bangun la plak..


So,25/12/2012 ari tu nekad nak p cari pregnancy test..aku nak tunggu sampai 40 hari tapi suami dah tak sabar suh check pagi esok.
Pagi-pagi lagi dah buat pregnncy test ni..berdebar kot tengok,laju je 2 line merah timbul..biar betul ni,aku cepat sangat ke tengok..xpe la tunggu seminit lagi..konfem...ade dua line..air mata tak yah cakap la dah lame turun,tak henti-henti..

Terus lari naek atas,kononnye nak kasi surprise kat suami..tapi tak dapat nak cakap,dok sedu-sedu..hahaha lawak..die pon tengah mamai,pelik tengok aku nangis..last-last aku tunjuk je..pulak dah,die pon nak join gak nangis.

Aku ambik keputusan nak g klinik,check lagi sekali..klinik buka je terus semua p serbu..ramai la plak..sejam gak nunggu baru la dapat jumpe doc..lepas buat urine test lagi sekali...doc cakap"a'ah awak pregnant",terus aku senyum meleret..doc cakap dah masuk 5 minggu ni..kalau tak de pape mungkin due date awak 26/08/2013..pas raya ni. Insyaallah..Aku dah terkedu..dengar je doc tu cakap..soklan yang nak tanya kat doc pon entah kemana melayangnya.Tapi naseb baik doc tu dah kasi maklumat-maklumat penting cam mood kite kene jaga dan pemakanan..Ok la tu kan..yang lain pandai-pandai la aku search kat internetkan..

Syukur Alhamdulillah,setelah dua tahun setengah menunggu dengan penuh kesabaran dan macam-macam rintangan akhirnya inilah hasilnya....Sapa cakap kami tak de rezeki lagi...Ada..cuma lambat je sikit..

Hadiah hari jadi aku yang sangat bermakna..
Mama aku pon sengatlah teruja,almaklumlah nak dapat cucu first..
Yang lagi best sedara mara dan kengkawan lagi excited dari tuan punya badan nih...tak pasal-pasal fb aku penuh orang dok ucap tahniah..Plan asal memang tak nak orang tau lagi..Tunggu dua tiga bulan baru nak bagitau..tapi..tak de maknanya..kawan-kawan sume dah tahu..tak pe la..aku tak pernah salahkan dieorangkan...yang penting dioerang sudi share kan pengalaman dieorang walaupon aku tak mintak pon..sayang lah korang ketat-ketat..

Dan lagi Penting Doa kalian untuk kesejahteraan aku dan baby sangatlah bermakna..
Terima Kasih sangat-sangat..

Korang kalau ade tips untuk jaga baby diawal kehamilan ni share-share la eak..


* Hari ni - 7Minggu sudah..:-)

4 comments:

joeayu said...

tahniah dear. saya pernah rse penantian dan betapa nikmatnye Anugerah Allah. take care dear~

umie said...

terima kasih sis..:-)

Saya Punye said...

tahniah kak... ada hikmahnya kan.. cepat lambat je rezeki tu datang.. sedih baca.. hohohoho

umie said...

thanks dear..:-)