kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, May 8, 2013

Percutian KL ke Penang dan Kedah PART1



Assalamualaikum...

Disebabkan ini kali pertama pergi sendiri ke Penang dan Kedah,
so gagah la menge 'search' maklumat untuk kesana,kang tak pasal-pasal sesat plak..Guna GPS pon bukan selalu betol..kadang-kadang biol gak..
Baik kita simpan backup..Nak guna jalan mana,pas tu nak keluar tol mane.berapa tol semua..nak search hotel la,nak tempah lagi..
kalau buat last minute confirm serabut kepala otak kan..sebulan awal ok la dop..
Disebabkan aku dah ada pengalaman untuk mencari maklumat adalah sedikit susah maka..
bagi memudahkan korang yang nak merancang p bercuti kat sane..Nah ambik ni aku dah tolong listkan berapa yang patot korang spend.. tapi anggaran sahaja..

KL Ke Kulim/Penang
Masa Perjalanan = 4 jam lebih termasuk 2x berhenti ( makan n isi minyak )
Tol  = dari jln duta (keluar tol juru ) = RM43.30
Kalau nak ke kulim ada tol lain lagi tapi kalau nak ke penang,
dah tak de tol terus masuk jambatan..
Jambatan Pulau Pinang = RM 7.00
Minyak = RM 70 - RM 90
Penginapan = Free of charge sebab gi tumpang umah sepupu..JIMAT

Penang ke Kedah(Changlun)
Masa Perjalanan = 1 Jam 30 Minit (Tak de berhenti)
Tol = tak ingat la nama tol tu..tapi ada tol la..
Minyak = RM 30 - RM 50
Penginapan = T Hotel Changlun (RM85.00 included b/fast)

Changlun - Padang Besar(Perlis)
Masa perjalanan = 30 Minit
Tol = Tak de

Kedah(Changlun) - KL(Jln duta)
Masa Perjalanan = 6jam 2x berhenti (isi minyak n p toilet)
Minyak= RM 70
Tol =  Juru - Jln Duta = RM43.30

Pasal benda yang aku buat kat Penang,Kedah,tempat aku shopping n hotel nati aku citer kendian ye.

*Aku nak citer pasal ni je..ngeee,bye..


-Kalau aku ada tertinggal pape @ salah, bgtau ye..sebab tak take note pon..cuma recall balik dalam kepala otak ni..hehe


1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.