kawan baru la

come!!! follow me

Friday, May 10, 2013

Percutian KL ke Penang dan Kedah PART2



Assalamualaikum....Ok sambungan dari part1

Tujuan sebenar aku nak g kedah nak p ambik my adik yang baru habis belajar kat Matrikulasi changlun,tapi sebelum tu melencong ke Penang sat jumpa member lama masa kat kolej 8 tahun lepas..last jumpa die pon 2 tahun lepas kot..tu pon kejap jer..
Tapi masa kat penang sepupu aka kak su yang bawak aku p jalan-jalan..nati aku bagitau tempat-tempat yang  kiteorang pegi..

 SUP HAMEED


Kalau nak makan sup best try la sup hameed,berhadapan dengan Hotel..Tapi tak ingat nama hotel tu ape..hehe..kat situ bukan ada sup je,roti canai..nasi tomato pon ade..humm bagi aku boleh tahan la..
Tapi yang penting..sup dia memang kaw-kaw..



ROPEWALK


Kak su ada bawak kiteorang p ropewalk..tempat barang-barang antik..kelakar pon ade..macam-macam ada jual..sampai kasut buruk pon dieorang jual,dah la sebelah pulak tu..hehe
Tapi best la..hilang tension kejap dapat tengok barang-barang antik ni...

JERUK PAK ALI



Bagi aku jeruk madu Pak Ali ni best sebab tak banyak asid..bukan macam setengah tempat...So berbaloi la dapat beli jeruk ni banyak-banyak..

BUKIT BENDERA




Tak de special pon kat bukit bendera ni..cuma dapat tengok pemandangan yang indah dari tempat tinggi...kiteorang tak dapat nak jalan jauh sebab faktor cuaca yang sangat panas..Hilang terus nak jalan sampai ke atas..

OK bye..nati aku sambung cite kat kedah plak..










No comments: