kawan baru la

come!!! follow me

Wednesday, February 5, 2014

Info : Untuk pengetahuan semua yang bertanya mengenai Pakar Sakit Puan

Assalamualaikum...


Sorry lama dah meninggalkan blog,
ramai yang bertanyakan pasal pakar sakit puan,
Bayarannya cam ne,perubatannya cam ne,proses die cam ne..
mintak maaf bnyak-banyak sebab lambat sangat kasi respon..hehe


meh saya kumpulkan balik pertemuan saya dengan Dr Hamid Arshat..
June 2012 - Perjumpaan pertama...BACA SINI
                    Perjumpaan kedua...BACA SINI
July 2012 - Perjumpaan ketiga..BACA SINI
Oktober 2012 - Perjumpaan seterusnya...BACA SINI
December 2012-Akhirnya...BACA SINI
February 2013 - Tapi hakikatnya...BACA SINI (ralat sikit sebab tak g jumpe dr hamid..huhu)


Pengalaman...BACA SINI


7bulan lepas tu apabila rase problem lama datang kembali iaitu peot dh tak teratur balik..


September 2013- Bermula kembali....BACA SINI


ingat lagi doc hamid kasi kata-kata semangat,awak jangan risau..kalau awak dh penah pregnant insya Allah awak senang lekat pas ni..tapi jangan lupa kalau ade berita gembira cepat-cepat call klinik untuk jumpe saya ok..


Oktober 2013-Alhamdulillah,masin kata-kata doc hamid..4 hari balik dari klinik peot datang dengan banyak dan cantiknya..hehe..terasa lega badan..Lepas tu dengan izinNya,terus lekat..Alhamdulillah..tak terucap dengan kata-kata..Tapi kali ni kami suami isteri nekad untuk rahsiakan dengan semua termasuk family...kiteorang tak nak terasa kesedihan yang teramat cam dulu..biarlah kiteorang yang tempuh sakit perit sekarang ni..Tunggu trimester kedua baru nak bgtau family..baru surprise gitu..


Apalagi terus call klinik untuk ambik ubat...perjumpaan pertama selepas pregnant ialah tgk keadaan baby dulu..lepas tu sy kene ambik injection 3hari sekali sebanyak 5x untuk kuatkan rahim..naseb baik la doc kasi mc 2 minggu..doc tak kasi bnyak bergerak..kalau boleh baring selama yang boleh,tak boleh nak shopping,tak boleh nk travel mana-mana dalam masa 3 bulan ni..bagus la jugak sebab pregnant kali ni alahan die tersangat la kuat dari dulu..so rase lega bile dapat rest bnyak..ubat tak yah citer la..mengalahkan sy punya nenek..semua jenis ubat ada...asid folic,obimin,kuatkan rahim,vitamin,habatussauda,calcium,fish oil..Bila ingatkan untuk kesihatan baby,ku telan juga,,hehe..


February 2014-kandungan pon dah 5 bulan..Dijangka bersalin bulan 6 tahun ni..
Doa-doakan lah agar kali ni baby sihat dan semua urusan berjalan dengan lancar...


Hari jumaat ni last perjumpaan dengan doc hamid..harap-harap tak de masalah yang akan timbul..lepas tu baru la dapat continue dengan klinik lain..


*Mengenai bayaran saya rase tak de la berlebih-lebihan,berbaloi dengan treatment dan ubat yang diberi..Saya nak bgtau terus terang risau bayaran yang korang kene nanti lain plak..Ikut treatment masing-masing la..So far saya tak de buat sebarang operation..dan selama saya buat dari june 2012 sampai February 2014..dalam 10-11x perjumpaan bayaran tak lebih lagi dari 3k..


*Lagi satu nak bagitau insyaallah aurat korang terjaga,jarang sangat doc hamid check sendiri..itu pon akan mintak keizinan suami dulu..yang lain hampir semua urusan kite,akan diuruskan oleh staf perempuan..baik dari scan,injection,ambik darah dll..


harap dengan info-info diatas terjawab la semua soklan-soklan yang bermain difikiran korang..hehe




Klinik Dr hamid Arshat
No.tel - 03 -20945800..
Alamat - 75M plaza Damansara,Bukit Damansara,50490 KL ( dekat je ngan pusat sains Negara)































1 comment:

Najib Ariyan said...

Salam kenal dan salam singgah...

SELAMAT TAHUN BARU 2015

semoga tahun mendatang akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... aminnnn